2e Movers reünie groot succes

 

Op donderdag 18 mei j.l. vond de 2e Movers reünie plaats in het KEK gebouw te Garderen. Na een lange voorbereiding en publicatie van het evenement op social media (Internet pagina VVRB&T, diverse Facebook pagina’s, mailtjes naar bij de organisatie bekende mailadressen (m.n. deelnemers aan de 1e reünie) en brieven aan de via Internet niet bereikbare UNTAC MOVCON veteranen hadden zich 153 (ex-)Movers ingeschreven, waarvan 53 UNTAC MOVCON veteranen. Al een half uur voor aanvang van het ontvangsttijdstip stond er bij de inschrijftafel, onder het MOVERS REÜNIE spandoek, een flinke rij deelnemers. Uiteindelijk zijn er 141 geregistreerd. Zij hebben bij inschrijving een mooie herinnerings-coin ontvangen.

De zaal was aangekleed met een 10 tal grote fotocollageborden met foto’s van de voornaamste Movers inzetten verdeeld over Afrika, Balkan, Oefeningen, Hulpverlening, Afghanistan en Cambodja. Bij deze fotocollages waren borden geplaatst met tekst over de historie, aanloop en inzet in het betrokken gebied of uitzending en kon men zijn eigen inzet op formulieren in- aanvullen. Ook was er gelegenheid om op tafels eigen fotoalbums of ander attributen ten toon te stellen waarvan goed gebruik werd gemaakt.

In de zaal was ook het promotieteam van de VVRB&T met haar stand aanwezig waar velen zich hebben laten informeren, wat goodie’s hebben gescoord en zich eventueel hebben laten registreren als lid van de vereniging. Uiteindelijk hebben zich 21 nieuwe leden laten registreren.

Het organisatieteam hield een welkomstwoord en gaf speciale aandacht aan het feit dat UNTAC MOVCON 25 jaar geleden geformeerd en vertrokken is naar Cambodja en Thailand, tevens werden de UNTAC MOVCON veteranen die sinds die tijd overleden zijn opgenoemd en herdacht.

De voorzitter VVRB&T hield nog een korte toespraak en daarna konden de reünisten starten (of door gaan) met de reünie. Duidelijk was te zien dat zich, binnen en buiten op het terras, groepjes vormden die herinneringen ophaalden, er werd gelachen en geproost op het hernieuwde contact. Intussen draaide er een Powerpoint presentatie met foto’s over UNTAC MOVCON en een 4 tal filmpjes over alle vervoersmodaliteiten, waarbij een groot aantal zichzelf of anderen herkenden in een iets jongere gedaante.

Om klokslag 17.00uur werd de lopende rijstmaaltijd geserveerd en konden de reünisten met een bord heerlijke blauwe hap in de hand verder praten. Na deze maaltijd was de reünie officieel geëindigd, maar velen bleven nog lekker doorgaan. Uiteindelijk werd de zaal om 20.00 gesloten en kon de organisatie met een voldaan gevoel de boel weer opruimen.

Terugkijkend kunnen we alleen maar zeggen dat deze reünie een groot succes was en zeker voor herhaling vatbaar: over 3 á 4 jaar met dan de nadruk op een andere memorabele uitzending.

 

Als laatste willen we toch graag de sponsoren bedanken voor hun bijdrage:

Point7 (Bob Herbold Untac Movcon veteraan) voor het leveren van de spandoeken en fotocollages

Hans Wesselink voor het samenstellen van de Powerpoint presentatie

Vfonds: voor de financiële middelen ten behoeve van de aanschaf van de herinnerings-coin

 

De organisatie,

Peter Koenen en Geert Peters