Rectificatie aanmelden veteranendag (Landmacht Veteranendag)

Gisteren werd er een bericht geplaatst voor aanmelding van de Veteranendag, met de gedachte dat het om de nationale Veteranendag ging, echter was dat verkeerd geïnterpreteerd.
onze excuses hier voor. Het gaat nl om de landmacht Veteranendag. zie onderstaand bericht.

met vriendelijke regimentsgroet
de redactie.

“De Landmacht Veteranendag vindt dit jaar plaats tijdens de landmachtdagen. Als locatie is de ‘De Cruise Terminal Rotterdam’ gekozen, aan de voet van de Erasmusbrug, waar de luchtmobiele brigade met de rekwisietencommissie KL op de kade publieksactiviteiten organiseert. De Landmacht Veteranendag is woensdag 13 mei van 09.30 tot 15.00 en is bedoeld voor alle Landmachtveteranen, zowel veteranen in werkelijke dienst als post-actieve veteranen.

Er is volop gelegenheid oud-collega’s te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje en een warme lunch. Om het ontmoeten van gelijkgestemden te faciliteren wordt er in een van de ruimtes zichtbaar onderscheid gemaakt tussen verschillende missies. Majoor Gijs Tuinman, Ridder Militaire Willems-Orde, heeft toegezegd voor deze doelgroep nog een voordracht te willen houden, hoewel hij eigenlijk alleen nog maar ceremoniële verplichtingen doet. Daarnaast is een lunchconcert door een militaire gelegenheidsformatie met muzikanten van de KMKJWF en ‘Voice of Holland’-deelnemer sergeant Dennis Kroon. Zij spelen onder meer muziek van John Legend en Gregory Porter. De Korpsen en Regimenten zijn met de gelieerde veteranenverenigingen vertegenwoordigd door middel van stands.

Veteranen in werkelijke dienst geven zich op door tussen 7 april en 1 mei 2015 een email te sturen naar %Landmacht Veteranendag. Wanneer de dienst het toelaat, wordt deelname aanbevolen.

De Landmacht Veteranendag valt samen met de Landmachtdagen op 12 en 13 mei 2015. Het thema ’70 Jaar vrijheid: erkennen en herdenken’ van de Landmachtdagen past goed bij de veteraan. Zij weten als geen ander welke prijs vrijheid heeft. Op de Landmachtdagen worden onderwijsinstellingen bezocht en ontplooien eenheden van de Landmacht activiteiten in elke provincie om contact te maken met de bevolking. In Rotterdam richt de Luchtmobiele Brigade in samenwerking met de Rekwisietencommissie de kade voor de Cruise Terminal in als een van de publiekslocaties. Een bezoek aan de kade is uitstekend te combineren met de Landmacht Veteranendag en zeker de moeite waard.”

De organisatie voor de aanmeldingen ligt in handen bij het Veteranenplatform. Veteranen kunnen zich opgeven bij het VP via de website van het Veteraneninstituut (VI).

“Aanmelden via de Vereniging.”

Indien men lid is van een (veteranen)vereniging/organisatie, aangesloten bij het VP en onder hun naam en supervisie wil deelnemen aan de activiteiten tijdens de NLVD, kunt u zich bij uw eigen vereniging/organisatie aanmelden voor deelname. De vereniging draagt zorg voor uw opgave bij de projectorganisatie NLVD en voor toezending van de relevante bescheiden. Houd daarvoor de publicaties van uw eigen vereniging/organisatie nauwlettend in de gaten.

Individueel aanmelden.

Indien u geen lid bent van een (veteranen)vereniging/organisatie of de voorkeur geeft aan individueel aanmelden voor deelname aan activiteiten tijdens de NLVD, kunt u zich digitaal inschrijven via de website van het Veteraneninstituut (ga naar www.veteraneninstituut.nl, Direct regelen).

Indien het voor u niet mogelijk is om digitaal in te schrijven, kunt u uw opgave telefonisch doen bij het Bureau Veteranen Platform te Doorn op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 10.00 en 15.00 uur , telnr. 0343 – 474146

LET WEL: Uw aanmelding moet vóór 15 april 2015 door Bureau VP zijn ontvangen.

Aanmeldingen die binnenkomen na deze sluitingsdatum kunnen helaas NIET meer in behandeling worden genomen.

N.B. : Indien uw aanmelding wordt gehonoreerd, dan zullen de daarbij behorende bescheiden (zoals N.S. vervoersbewijs, consumptiekaart, tribunekaart en/of opstapkaart) in de eerste helft van juni 2015 aan u worden toegezonden.”

Bron: website www.veteranenplatform.nl

Ik zal hieronder de URL’s toevoegen.

VP: http://veteranenplatform.nl/digitaal-inschrijven-nederlandse-veteranendag/

VI: http://www.veteraneninstituut.nl/diensten/direct-regelen/ (onder de rubriek “Aanmelden”)

Hopende u voldoende te hebben geinformeerd.

Mvgr,

Iwan Smissaert

Stichting Nederlandse Veteranendag

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie