Battlefieldtour en wijnproeverij 2018

Als iets voor de tweede keer georganiseerd wordt mag dat wat mij betreft een traditie worden genoemd. Dus zal op 19 oktober 2018 de traditionele VVRB&T Battlefieldtour (BFT) worden georganiseerd. Vorig jaar hebben we ons onder leiding van Ruud Slangen verdiept in de operatie Market Garden. Dit jaar gaar de strijd verder en wel in oostelijke richting. De operatie VERITABLE zal centraal staan. We beginnen de dag met een ontvangst met koffie en appelgebak bij het bevrijdingsmuseum in Groesbeek. (Wylerbaan 4, 6561 KR Groesbeek). Na de koffie maakt u kennis met onze begeleider van de dag, Lkol bd Wouter Hagemeijer. Wouter heeft tijdens zijn diensttijd lange tijd gewerkt bij het Nederlands Instituut voor Militaire Historie en staat bekend als een zeer kundige en enthousiaste gids. Hij zal eerst een inleiding verzorgen over de operatie, waarna we instappen in de bus om in het veld uitleg te krijgen bij de verschillende facetten van de operatie. Wouter zal met name ook aandacht schenken aan de logistieke aspecten. Na een bezoek aan het Britse ereveld in het Reichswald komen we om ongeveer 16.00 uur terug bij het bevrijdingsmuseum. U kunt dan op individuele basis nog het museum bekijken. Neem uw museumkaart dus mee, anders bedraagt de toegang € 5,-.
Aansluitend zal er door Marc Souman een wijnproeverij worden georganiseerd. Waar, hoe en tot hoe laat blijft nog een verassing.

Globale programma:
10.00                                  Ontvangst in het bevrijdingsmuseum
10.30                                  Inleiding door Wouter Hagemeijer
11.00                                  Start BFT
16.00                                  Einde BFT / bezoek museum op individuele basis
17.00                                  Verplaatsen naar locatie Wijnproeverij

Tijdens de BFT is er helaas geen gelegenheid om ergens de lunch te gebruiken. Wij adviseren jullie dan ook een lunchpakket mee te nemen. Uiteraard zal tijdens de wijnproeverij gezorgd worden voor de nodige hapjes.

Je kunt je opgeven voor de BFT en wijnproevrij door voor 5 oktober 2018 een mail te sturen aan secretaris@veteranenbent.nl. De kosten bedragen voor de BFT €15,- per persoon (inclusief ontvangst en busvervoer) en voor de wijnproeverij € 17,50. Je kunt je uiteraard ook opgeven voor één van de twee activiteiten.
Minimale deelname aan de BFT bedraagt 20 personen en het maximum is gesteld op 50 personen. U mag uiteraard ook een introducee meenemen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie