Capacity Building Mission Iraq

De 2e rotatie van de missie CBMI (Capacity Building Mission Iraq) is begonnen in mei van dit jaar.
Onze hoofdlocatie is hotel, wat enerzijds luxe en aangenaam is maar anderzijds de militaire structuur zoals wij die kennen bijna geheel ontkracht. In verband met de veiligheid worden louter voornamen gebruikt, zodat bijna niemand meer van elkaar de rang of achternaam weet.
Hoofddoel van de missie is het opleiden en trainen van de Peshmerga, de Koerdische strijders die het, met behulp van de coalitieluchtsteun, behoorlijk succesvol opnemen tegen IS.
Alle te leveren logistieke randvoorwaarden zijn in 1e plaats gebaseerd op het ondersteunen van de trainingscie, daarnaast alle zaken die het leven van het JSD kunnen veraangenamen.

Met een kleine 100 man draaien wij hier de missie CBMI. Hiertussen zitten een aantal “loggies” van de KL; sgt beheerder, sgt distr, 2x kpl log alg, CSM CBMI (geen log fie), van CZSK hebben we een maj J4, en een kpl beheerder Kl V.
De loggies zijn druk, dit zal niemand verbazen. De jongens hebben het druk met de meest uiteenlopende zaken, iedereen helpt iedereen, de logistieke zaken worden samen aangelopen en uitgevoerd.

Daarnaast zijn wij loggies nooit te beroerd om, wanneer er trainers tekort zijn, in te springen om lessen te verzorgen/ ondersteunen.
De missie duurt voor ons nog ruim een maand, dan keren we weer terug naar de Heimat.
Onze laatste logistieke inspanning zal bestaan uit het verhuizen van ons hotel naar het nieuwe, in aanbouw zijnde kamp, tegelijk met alle voorbereidingen voor de opvang en HOTO van/ aan de volgende rotatie en het innemen van de nodige zaken om weer verzendklaar te maken naar NLD.
De volgende rotatie heeft alvast de volgende uitdaging voor de boeg, de inrichting van het internationale kamp, rotatie 3 heeft de twijfelachtige eer om bij binnenkomst direct het kamp te betrekken, de dag van oplevering, hulde!

Smi Klaas Ard
CSM CBMI

New Image5

New Image6

P1010939

P1010941

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie