Deelname aan erecouloir 4 mei 2018 en/of speeddaten op 5 mei 2018

Onderstaande tekst is afkomstig van het Veteranen Platform. Indien u wilt deelnemen aan het erecouloir op 4mei 2018 op de Dam en/of wilt meedoen aan het speeddaten op 5 mei 2018, moet u onderstaande tekst even goed doorlezen. Hierin staat precies wat u moet doen om zich aan te melden.

Vriendelijke veteranengroet
Henk Bouwknegt

Veteranen zetten zich wereldwijd in voor vrede, vrijheid en veiligheid. De Nationale Herdenking op 4 mei en Bevrijdingsdag op 5 mei zijn dan ook onlosmakelijk verbonden met veteranen.

Op 4 mei herdenkt Nederland alle burgers en militairen die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of gesneuveld sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog en daarna in oorlogssituaties en vredesoperaties. De daaropvolgende dag, 5 mei, vieren we onze vrijheid.

Bent u veteraan en wilt u een betekenisvolle bijdrage leveren aan herdenken en vieren? Dan zijn wij op zoek naar u! Voor het erecouloir en de bevrijdingsfestivals zoeken we veteranen die hieraan willen deelnemen.

4 mei – het erecouloir

Tijdens de Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam vormen 60 veteranen het erecouloir van het Paleis op de Dam tot aan het Nationaal monument. In het erecouloir staan veteranen symbool voor de strijd voor internationale vrede, vrijheid en veiligheid. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei, het Veteraneninstituut (Vi) en het Veteranen Platform (VP) zoeken naar veteranen die Nederland willen vertegenwoordigen in het erecouloir. Dus: bent u veteraan en wilt u op 4 mei in het erecouloir op de Dam staan? Meldt u zich dan aan via de informatie in het kader. Alle veteranen moeten zich via het Veteraneninstituut aanmelden, ook als u bij een vereniging bent aangesloten.
Het erecouloir is een afspiegeling van de veteranen populatie. We zijn dan ook op zoek naar mannen en vrouwen van alle krijgsmachtdelen en van verschillende uitzendingen en leeftijden.

5 mei – speeddaten op bevrijdingsfestivals

Op 5 mei vieren we onze vrijheid. Dit doen we op (minimaal) 14 locaties in Nederland. Op al deze locaties kunnen festivalgangers ‘speeddaten’ met een veteraan. Onderwerp van gesprek, met festivalbezoekers, is vrijheid. Want u als veteraan weet uit eigen ervaring dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Dus: bent u veteraan en wilt u ‘speeddaten’ op een bevrijdingsfestival om te spreken over vrijheid? Meldt u zich dan aan via onderstaande link (zie kader). Per festivallocatie zoeken we ongeveer vijf veteranen.

Meer informatie en aanmelden?

Ga naar www.veteraneninstituut.nl/vrijheidpoweredbyveteranen.

U dient in het bezit te zijn van een ‘veteranen tenue’ met model opgemaakte medaille(s) en baret (van uw krijgsmachtdeel of uitzending). U moet ook in staat zijn om langdurig (in de houding) te kunnen staan.

U kunt zich tot en met 10 februari 2018 aanmelden.
Wanneer u zich aanmeldt, moet u beschikbaar zijn op 17 maart 2018 én 21 april 2018.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie