Historische Collectie B&T gaat op de schop

Eindelijk is het dan zover, wat al meer dan 10 jaar in de planning staat gaat eindelijk gebeuren. De Historische Collectie Bevoorradings- & Transporttroepen gaat verbouwen.

Wij gaan verbouwenDe bedoeling is dat met ingang van januari 2017 het depot en de collectie van het Korps Militaire Administratie gebouw V20 zal gaan verlaten en een geheel eigen collectie zal gaan inrichten in gebouw V18. De vrij gekomen ruimte in V20 wordt ingevuld door de Historische Collectie Bevoorradings- & Transporttroepen en zal het Huis van de Logistiek (kantine, vergaderzaal en Veteranen Ontmoetingscentrum (VOC)) ingericht worden.

Met ingang van 1 januari zal ook het AAT-museum in Stroe geïntegreerd worden in gebouw V20 en gebouw V18 op Kamp Soesterberg zal geschikt gemaakt moeten worden voor de nieuwe Historische Collectie van het Korps Militaire Administratie.

Tijdens de verbouwingswerkzaamheden en het opnieuw inrichten van de Historische Geopend tijdns verbouwingCollectie Bevoorradings- & Transporttroepen zal de huidige collectie tijdens de normale openingsuren gewoon geopend blijven voor bezoekers. U dient er echter wel rekening mee te houden dat delen van de huidige collectie verplaatst moeten worden en (tijdelijk) niet toegankelijk zijn voor bezichtiging.

Wij vragen hiervoor uw begrip.

Tijdens het Museumweekend van 8 en 9 april a.s. zal de Historische Collectie Bevoorradings- en Transporttroepen met een geheel vernieuwde collectie geopend zijn voor het publiek en er zullen diverse demonstraties plaatsvinden.

Na de zomer van 2017 zal de nieuwe Historische Collectie Bevoorradings- & Transporttroepen officieel heropend worden, tot die tijd zal er veel geklust worden om de expositie weer geschikt te maken voor bezoekers. Bezoek regelmatig onze Facebook pagina of de website voor de laatste informatie.

2 antwoorden
 1. AOO b.D. de Niet
  AOO b.D. de Niet zegt:

  De Historische Collectie Regiment Infanterie Oranje Gelderland (HC RIOG) staat ook in de steigers! Wat een toeval!
  Heel veel succes met de verbouwing. We willen niet aandringen, maar de HC RIOG komt graag naar de opening 😉 HC RB&T kan ook van ons een uitnodiging verwachten! ( Rond mei 2017 zal onze opening zijn.) Alle Goeds gewenst.

  • Redactie HC
   Redactie HC zegt:

   Geachte Adj. b.d. de Niet,
   Hartelijk dank voor uw reactie en ook wij wensen u heel veel succes met de verbouwing van de HC-RIOG.
   Onze opening zal, zoals het er nu naar uitziet, pas na de zomer 2017 georganiseerd worden.
   Uiteraard krijgt u van ons ook een uitnodiging.

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie