Jubileumjaar 2017 – 25jr 1(NL-BE) Verenigde Naties Transportbataljon

In 2017 is het 25 jaar geleden (1992) dat het 1e Nederlands-Belgisch Transportbataljon in het kader van een missie van de Verenigde Naties – United Nations Protection Force (UNPROFOR) – is geformeerd en de eerste rotaties zijn vertrokken naar Voormalig Joegoslavië. Dit feit willen de diverse veteranen verenigingen en het Regiment B&T niet onopgemerkt voorbij laten gaan.

Om het jubileumjaar op te zetten en inhoud te geven hebben de Vereniging 1 (NL/BE) VN Transport Bataljon, de Vereniging Veteranen 1 (NL/BE) VN TBat rotaties T 2 t/m T6, de Veteranenvereniging Regiment Bevoorradings- en Transporttroepen en het Regiment B&T de krachten gebundeld. Op 06 oktober, na de dodenherdenking, is de samenwerking formeel door alle partijen bevestigd, door de ondertekening van de intentieverklaring “Samenwerking Jubileumjaar 25jr 1 (NL/BE) VN Transport Bataljon”.

Voor de overall organisatie van het Jubileumjaar is in onderling overleg een projectorganisatie opgezet. De projectmanager is Luitenant-kolonel bd Sjaak van Zon, zelf UNPROFOR veteraan. Per activiteit is een werkgroep verantwoordelijk voor de organisatie en uitvoering.

Binnenkort wordt op de diverse websites, facebook-pagina’s en in diverse bladen het programma gelanceerd. Zet in ieder geval zaterdag 14 oktober 2017 in uw agenda voor de grote reünie in Garderen-Stroe.

 

herdenking-2016-033

 

herdenking-2016-025

2 antwoorden
  1. van den Hombergh AOOI BD AAT
    van den Hombergh AOOI BD AAT zegt:

    Dit Bataljon heeft evenzo een bijzondere nationale en of internationale waardering verdient , waarom . Zij reden voedsel transporten daar waar de dik betaalde ( Piloten salarissen ) Verenigde Naties chaufeurs inclusief de leiding het weigerden cq na lieten omdat het te gevaarlijk was om uit te rijden . Tijdens een symposium over privatisering van Defensie taken op de Hogere Krijgsschool met name ook op Missies , werd de Generaal van Bokhoven witheet betreffende het voorgaande de nalatigheid van de burger Verenigde Naties chauffeurs . In 2017 zou dit dan alsnog een bijzondere waardering kunnen zijn aan dit voor het merendeel dienstplichtig personeel.

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie