Kolonel Solkesz nieuwe commandant Divisie Personeel & Organisatie

Kolonel Arco Solkesz is vanaf 1 juni de nieuwe commandant Divisie Personeel & Organisatie Defensie (DPOD). Hij volgt commodore Peter Ort op, die met functioneel leeftijdsontslag gaat. Vooruitlopend op zijn benoeming wordt Solkesz op 16 mei bevorderd tot brigadegeneraal.

Boek
Solkesz was als dienstplichtige pelotonscommandant bij 146 Werktroepencompagnie. In 1989 studeerde hij Logistiek Management aan de Koninklijke Militaire Academie in Breda. Als luitenant en kapitein vervulde hij vervolgens diverse functies als pelotonscommandant en stafofficier Sectie G4. Daarna was hij commandant van een bevoorradingscompagnie. Zijn eerste uitzending was in 1995 naar Bosnië. De indrukken die hij opdeed rond de val van Srebrenica zijn door hem vastgelegd in het boek ‘Hier Romeo, we gaan rijden’.
Carrière
Na de Hogere Militaire Vorming werd Solkesz in 1999 geplaatst bij de Directie Personeel en Organisatie als Hoofd Bureau Organisatieanalyse. Aansluitend was hij 3 jaar docent Logistiek aan het Instituut Defensie Leergangen. In 2004 volgde de benoeming tot Hoofd van het Cluster Specifiek Personeelsbeleid bij de Hoofddirectie Personeel. In 2006 was hij in Afghanistan Hoofd Sectie J5 van Regional Command North en onder meer verantwoordelijk voor zowel de planning van alle militaire operaties als de afstemming van de civiel-militaire samenwerking in Noord Afghanistan. Daarna ging Solkesz aan de slag als commandant 200 Bevoorradings- en Transportbataljon en commandant van het Opleidings- Trainingscentrum Logistiek in Soesterberg. Sinds 2012 is hij commandant van het Personeelslogistiek Commando.

5 antwoorden
 1. J.A.C. Slingerland
  J.A.C. Slingerland zegt:

  Arco, alvast van harte gefeliciteerd met je nieuwe functie en tegelijkertijd nieuwe rang. Veel geluk ermee. Nogmaals hartelijk dank voor je inspirerende bijdrage aan onze Historische Canon voor het Regiment. Met Elbert, onze Nijmeegse student die jou heeft geïnterviewd, heb je er tenminste weer een fan bij.

 2. Peter Dejalle
  Peter Dejalle zegt:

  Goedemorgen Arco,

  In de eerste plaats van harte met jouw promotie. Is alweer tijdje geleden dat we “hallo Romeo, we gaan rijden” produceerde. Vandaag zelfs nog een aanvraag ontvangen, maar helaas niet meer bij ons voorradig.
  Hier nog steeds druk bezig met de fotojaarboeken voor middelbare scholen. Alweer het 25ste jaar!!!!
  How times flies………
  Laatste “militaire” boek onze hand is “De laatste steen” van Peter Teunissen. Als je wilt kan ik ‘m je opsturen.
  Tot lezens en met een vriendelijke groet,

  Peter Dejalle
  Uitgeverij Debut

 3. Ezzarga
  Ezzarga zegt:

  Van harte gefeliciteerd met je nieuwe functie en je bevordering.veel geluk en succes.we hebben al elkaar sinds 1995 bosnie niet meer gezien.
  met vriendelijke groeten,
  Jamel ezzarga

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie