Luitenant-generaal Broeks krijgt topfunctie bij Navo

 

Hoofd Permanente Militaire Vertegenwoordiging voor de NAVO en de EU (Militair comité) luitenant-generaal Jan Broeks wordt op 27 juli de nieuwe Director-General Internationale Militaire Staf bij de NAVO. In september 2015 werd hij met overgrote meerderheid gekozen door de Chiefs of Defence van de 28 NAVO-lidstaten.

Broeks studeerde van 1977 tot 1981 aan de Koninklijke Militaire Academie in Breda. Na zijn studie is hij geplaatst bij 103 Aanvullingsplaatsbataljon in Garderen. Daarna was hij commandant Afdeling Verzorging bij de Groep Lichte Vliegtuigen van de Koninklijke Luchtmacht en commandant Logistiek Peloton van de Dutch Infantry Company IV/UNIFIL. Aansluitend volgden vele functies en uitzendingen.

In 2007 werd Broeks commandant van 1 Logistieke Brigade. In 2010 volgde een uitzending naar Afghanistan als commandant van 1 (NLD) Redeployment Task Force. Daarna trad Broeks aan als nieuwe souschef Integrale Plannen van de Defensiestaf. In 2012 volgde de benoeming tot Coördinerend Projectleider Reorganisaties Defensie. Sinds 2013 vervult Broeks zijn huidige functie.

3 antwoorden
  1. Jaap van der Kleijn
    Jaap van der Kleijn zegt:

    Jan, nog van harte gefeliciteerd met deze mooie benoeming. Wens jou veel “Krijgsmansgeluk” bij het uitoefenen van deze mooie functie, En vond het zeer leuk jou weer gesproken te hebben op de KMA bij de overdracht van de CLAS. Was lang geleden, ja samen in Kosovo, KFOR 1, wat een uitzending en wat een problemen hebben wij allen overwonnen .Vriedelijke groeten ook aan jou vrouw en kinderen.

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie