Koninklijke Onderscheiding

27/04/2023

Maar liefst 2 regimentsgenoten mochten vandaag een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Majoor b.d. Jan Litjens in Roermond en Genm Ivo de Jong in Ede.

Jan Litjens mag zich Ridder in de Orde van Oranje Nassau noemen en Ivo de Jong Officier in de Orde van Oranje Nassau met de Zwaarden. Jan werd geroemd om zijn jarenlange bestuurstaken binnen de veteranenvereniging en het Nederlands Indie monument. Daarnaast doet Jan veel onderzoek naar de namen op het monument rn brengt daarmee zeer waardevolle informatie naar boven voor ondermeer de nabestaanden.

Ivo de Jong kreeg de onderscheiding vanwege zijn enorme verdiensten voor de defensieorganisatie maar ook voor zijn jarenlange vrijwilligerswerk. Zo maakt hij sinds 1980 deel uit van Studiegroep Luchtoorlog 1939-1945 (SGLO). De studiegroep initieert onderzoeken en houdt het verhaal en de grote impact van de luchtoorlog levend. Ook is hij al heel lang betrokken bij de Koninklijke Vereniging ter Beoefening van de Krijswetenschap (KVBK). Eerst als secretaris en sinds 2004 als voorzitter. Hij heeft een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de KVBK.

Beide regimentsgenoten verdienen veel respect voor het vele werk wat zij hebben verricht en namens het regiment feliciteer ik ze van harte.

B&T all the way!!

RC

    ​​​​​​​

Vrienden van het Regiment