Regimentsdiner Mali

Hartelijk dank voor de groet, die wij hier in Mali hebben mogen ontvangen.

De temperatuur overschrijdt hier in Gao overdag inmiddels de 40 graden en we verwachten dat deze de komende tijd nog verder zal stijgen.

Inmiddels is de hoofdmacht van JSD-04 al bijna drie weken in het gebied aanwezig.

Verdeeld over de hoofdstad Bamako, buitenpost Timboektoe en main base Camp Castor in Gao leveren we ondersteuning aan alle militairen, politiefunctionarissen en enkele burgers die namens Nederland deelnemen aan de vredesmissie MINUSMA. Het Joint Support Detachment is meer dan alleen een logistieke eenheid. Naast bevoorrading van alle goederenklassen, transport, herstelsteun, verbindingen, geestelijke en geneeskundige verzorging, leveren we ook infrastructurele genieondersteuning en last but definately not least Force Protection, gevuld door infanterie en OGRV.

Sowieso is het JSD een paarse eenheid, waarbij naast een grote hoeveelheid landmacht ook luchtmacht en marine goed vertegenwoordigd zijn. Wat dat betreft vormen de B&T’ers een kleine maar niet onbelangrijke spil in het grote radarwerk.

Op vrijdag 10 april wordt op Camp Castor een alternatief regimentsdiner georganiseerd, waar naast de B&T-collega’s die binnen het JSD werkzaam zijn ook de regimentsleden vanuit de Special Operations Land Task Group (SOLTG), Intelligence, Surveillance and Reconnaissance Company (ISRCoy) en Contingentscommando-staf deelnemen.

Met aanmeldingen vanuit alle eenheden behalve het helidet wordt nog eens onderstreept dat Bevoorrading & Transport overal te vinden is.

Gezamenlijk spannen wij ons in om de missie te ondersteunen waarbij de hoge temperaturen, zandstormen en ruw terrein het werk extra uitdagend maken.

Het recent verhoogde dreigingsniveau naar aanleiding van diverse incidenten in de omgeving de afgelopen weken benadrukken daarbij nog eens de noodzaak van deze missie.

Maar ondanks dat is de sfeer goed, zijn de lijnen met Nederland kort en de faciliteiten op het kamp prima.

Ondanks het hoge operationele tempo nemen we morgen 1700Z (1900B) hier de tijd om gezamenlijk; manschappen, onderofficieren en officieren van het regiment B&T, gezamenlijk de maaltijd te genieten.

Vooruitlopend daarop wil ik dan ook bij deze namens alle B&T collega’s in Mali een hartelijke groet overbrengen naar de leden in Nederland en overal op heel de wereld.

Alvast een uitmuntend diner gewenst vanavond en morgenavond,

Au revoir!

Kapitein Maarten

Sfeerimpressie b&t regimentsdiner 2015 Mali

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie