D.K. Brouwer onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje Nassau

DK Brouwer wordt toegesprokenOp dinsdag 26 april is tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Dr. Albert Heijngebouw vanRidder Oranje Nassau de Business Universiteit Nyenrode te Breukelen de voorzitter van de Stichting Historische Collectie Bevoorradings- & Transporttroepen door Zijne Koninklijke Hoogheid Koning Willem-Alexander gedecoreerd met de versierselen behorende tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

DK Brouwer-2 DK Brouwer en Loretta Schrijver DK Brouwer-1

Samen met nog 17 andere decorandi werd de Koninklijke Onderscheiding opgespeld door de burgemeester van de gemeente Stichtse Vecht, Dhr. Marc Witteman. Douwe Brouwer krijgt deze onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor de Historische Collectie Bevoorradings- & Transporttroepen, de Stichting Veteranen Kunst, de afdeling ‘t Gooi/’t Sticht van de KVEO, de Stichting Veteranen Kunst en de organisatie van veteranenbijeenkomsten in zijn woonplaats Maarssen. Ook Loretta Schrijver (TV-presentatrice) werd tijdens deze bijeenkomst gedecoreerd als Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Bij de plechtigheid waren, naast de naaste familie (inclusief de kleinkinderen !), de Regimentscommandant, de Regimentsadjudant, de Voorzitter van de Stichting Veteranen Kunst, kap b.d. Pauline Kolman-Backbier, de onlangs afgetreden Regimentscommandant, lkol b.d. Willy Engelmann, de Beheerder van de Regimenstcollectie, kap b.d. Hans van de Gender en lkol b.d. Jan Slingerland aanwezig.

14 antwoorden
 1. Hans van de Gender
  Hans van de Gender zegt:

  Douwe,
  Namens alle vrijwilligers van de Stichting Historische Collectie Bevoorradings- & Transporttroepen wil ik je van harte feliciteren met deze Koninklijke Onderscheiding. Jij hebt deze onderscheiding echt verdiend voor jouw jarenlange inzet voor de stichting en het regiment. Dank zij jou staat de Historische Collectie er nu heel netjes bij en verlaten de bezoekers met een tevreden gevoel deze unieke collectie.

 2. Martin Halma
  Martin Halma zegt:

  Beste Douwe,
  Namens het bestuur van de KVEO alvast gefeliciteerd met je KO. Morgen, donderdag, tijdens de ALV in Bronbeek zal de nodige aandacht worden geschonken aan dit heuglijke feit. Wat dat betreft komt het goed uit dat je bij de ALV aanwezig zult zijn.

 3. Ton Heerschop
  Ton Heerschop zegt:

  Zie dit nu pas na weer een avondje rondneuzen op internet. Lkol Brouwer wat een man veel van geleerd in Haarlem en later tijdens uitzending in Bosnië ook nog gesproken. Prima kerel! En dat samen met de namen Slingerland en van de Gender. Ooit als piepjonge stagiaire als bijna beroepsonderofficier beide mannen nog meegemaakt bij 139 Munavplcie. Wat een voorbeelden in leidinggeven waren dat. Douwe van harte, meer dan verdiend,

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie