RIJKSBREED CONTRACT VOOR VERWERKING KLEDING & TEXTIEL 100% GUNNING OP PEOPLE & PLANET Factoren

RIJKSBREED CONTRACT VOOR VERWERKING KLEDING & TEXTIEL
100% GUNNING OP PEOPLE & PLANET Factoren
 
Een unieke samenwerking: op 27 september zetten directeur Defensie Materieel Organisatie, Vice-admiraal De Waard namens de Rijksoverheid en Gerhard ten Hove als directeur van Biga Groep een handtekening onder een nieuw contract voor het inzamelen, inspecteren en sorteren van retour ingenomen kleding en textiel. Hierbij wordt extra aandacht besteed aan milieu en sociaal ondernemerschap. Zo zorgt het Rijk samen met Biga groep dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een betaalde baan hebben
 
Luitenant Kolonel B&T Rob van Arnhem (zie foto), die als categoriemanager Bedrijfskleding de aanbesteding leidde: “De aanbesteding is 100 procent gegund op people en planet-factoren. Dit betekent dat onder andere milieu, energie, en omgang met de medewerkers een beslissende rol speelden in de keuze voor de leverancier.” Het nieuwe contract voorziet in uitbreiding naar de gehele Rijksoverheid, zoals Rijkswaterstaat, Douane en de Nederlandse Voedsel & Warenautoriteit. Bovendien is binnen de contractperiode uitbreiding mogelijk met Brandweer Nederland en de Nationale Politie. De te sorteren kleding komt bijvoorbeeld van militairen die dit inleveren als ze uit dienst gaan. Dagelijks wordt de kleding en uitrusting gesorteerd op soort en kwaliteit.
 
Zo heeft het Rijk niet alleen snellere levertijden bij de kledingverstrekking, maar is ze ook duurzamer uit. De gesorteerde kleding kan, afhankelijk van de kwaliteit, hergebruikt of gerecycled worden. Zo levert deze duurzame aanpak ook een financiële besparing op voor de Rijksoverheid. Tenslotte zorgt de aanbesteding ervoor dat tientallen mensen – die eerder al voor Defensie kleding sorteerden – met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk kunnen. Medewerker Martin van Biga Groep: “Het werk is heel afwisselend.
Het zijn wel 12.800 verschillende artikelen die we moeten opzoeken op de computer. Het is een hele eer om hier te mogen werken. ”
 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie