UNPROFOR – Lukavac Reünie 2017

Deze reünie is voor : alle (ex) militairen die uitgezonden zijn geweest naar Lukavac periode 1994/1995.

Datum: zaterdag 11 maart 2017

Locatie: Veteraneninstituut – Doorn.  Inschrijvingen dienen voor 31 januari 2017 Info en aanmelding (voor degene die geen uitnodiging hebben ontvangen): reunielukavac2014@outlook.com

 

5-vijfluik-compound4-compound-zicht-op-ingang2-compound-ingang1-opstellen-konvooi3-compound-appelplaats

8 antwoorden
 1. Alex Donswijk
  Alex Donswijk zegt:

  Deze reünie wordt voor de 3e maal georganiseerd door de destijds toenmalige konvooicommandant Ab de Jong en van hem krijg je dan ook een inschrijfformulier retour als je naar bovenstaand mailadres een berichtje stuurt. De vorige keren in 2012 & 2014 dat de reünie georganiseerd werd, ook op “De Basis” in Doorn, was het gezellig en goed om de oude maten en collega’s terug te zien. Ook de toenmalige achtereenvolgende Spt-Cmd commandanten (l)kol Loek Habraken & lkol Dick Modderman) waren van de partij. Er kan eventueel – zolang er kamers vrij zijn – worden overnacht inclusief avondmaaltijd + ontbijt.

  De militairen van de diverse rotaties waren geplaatst bij 1 (NL) UN Support Command – de logistieke tak van Dutchbat. Deze eenheid was in 1994 en 1995 ontplooid in Noordelijk Bosnië op de oude kolenfabriek “Boris Kirdic. Op de verontreinigde compound werd, als het gesneeuwd had, de sneeuw in één dag zwart :-(…. door het stof van schoorstenen van de fabriek, die het dorp Lukavac in de stroomvoorziening moest voorzien.

  Doel missie: Dutchbat in Srebrenica bevoorraden. 1 (NL) UN Support Command (“ANY PLACE – ANYTIME”) in Bosnië, is de grootste logistieke eenheid/operatie qua aantallen PAX & BEVO uit het recente verleden na Ned Indië geweest. De bemanningen op de vrachtwagens van de konvooien hebben onderweg heel wat meegemaakt (geitenpaden / gijzelingen / berovingen etc) en zijn de helden van deze missie geweest!

  Geïnteresseerd? Geef je op vòòr eind januari!!

  Grt – Alex Donswijk/maj b.d. Regiment B&T.

  Smi Dennis de Poorter: THXS voor plaatsing van de oproep!

  • Alex Donswijk
   Alex Donswijk zegt:

   Ja klopt, daar heb je gelijk in, organiek was hij groepscommandant bij het hersteldetachement – rotatie Lima 4 – maar hij heeft er ook nog wat dingetjes bij gedaan. Zoals “baas” van een bergingsploeg van een gestrande YFZ in december op Route Mario. Hij gaf ook wel eens iemand een bijscholing op de DROPS. Bedankt voor je aanvulling.

 2. Rob janssen
  Rob janssen zegt:

  Wat jammer dat ik dit nu pas lees.
  Het er graag bij willen zijn.
  Bijzondere tijd gehad als eerste lichting.
  Toch Frits van der ley;-)
  Graag bij eventuele nieuwe bijeenkomst ff mailtje sturen?
  Groet,
  Rob Janssen

  • Redactie HC
   Redactie HC zegt:

   Op dit moment is het nog niet bekend wanneer en of er een reünie gehouden zal worden. Houd de website in de gaten of mogelijk kunt u lid worden van de Veteranenvereniging B&T, dan wordt u middels hun medium op de hoogte gehouden.
   Mvg Beheerder SHCRB&G

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie