Vrijwilligers Regiment B&T/VVRB&T

Onlangs heeft C-LAS besloten de regimenten en korpsen te versterken met vrijwilligers om daarmee de veteranenverenigingen te ondersteunen bij hun werkzaamheden. Door het ondertekenen van een overeenkomst met de Regimentscommandant  beschikt  ons Regiment vanaf  8 juni 2016 over 2 vrijwilligers: Ed O’Brien en (gedurende de opstartfase) Paul Hadeweg Scheffer. De vrijwilligers richten zich vooral op de actief dienende veteranen en voeren daarom hun taken uit bij de B&T eenheden. De vrijwilligers kunnen u informeren over recente ontwikkelingen, komende activiteiten en regelgeving maar ook ondersteunen bij praktische zaken zoals het verstrekken van de veteranenpas of veteranenspeld. Na overleg met de eenheidscommandanten starten we met een kennismakingsronde!

Wist u dat ons Regiment maar liefst 2100 actief dienende veteranen telt! en vele post actieve veteranen, een enorme groep met uitzendervaringen, die vroeg of laat met elkaar in contact willen komen.

vvrbt1

Kans: wil jij die contacten samen met de veteranenvereniging tot stand brengen? Dan is dit je kans, want het Regiment B&T zoekt een vrijwilliger die zich één dag in de week wil inzetten voor onze veteranen. Je richt je vooral op de actief dienende/jonge veteranen en daarom voer jij je taken uit bij het B&T commando en 11 Bevocie AASLT. Hiervoor ontvang je een kleine vergoeding.

Taken: Je bent voor deze eenheden de vraagbaak op het gebied van alle veteranenzaken. Je informeert hen over actuele ontwikkelingen en aankomende activiteiten en je hebt hiervoor frisse ideeën. Je bent in staat om uitleg te geven over de achtergronden van de operationele inzet van ons Regiment. Ook speel je een essentiële rol bij de dienstverlating van de veteraan en helpt daarbij met praktische zaken zoals de veteranenpas en het veteraneninsigne. Alle werkzaamheden bespreek je met de VVRB&T en de sleutelfunctionarissen van de eenheid.

Profiel: Je bent Regimentsgenoot en veteraan, je bent enthousiast, jong van geest en in staat om onze veteranen te vinden, met elkaar in contact te brengen en te boeien.

Wil je meer info of heb je interesse: mail naar voorzitter@veteranenbent.nl

Zie ook https://www.facebook.com/veteranenbent.nl/?fref=ts

vvrbt2

 

1 antwoord
  1. Thomas Spang
    Thomas Spang zegt:

    Goed initiatief (zie bovenste foto) handen ineenslaan en schouders eronder voor een sterk, sociaal en respectvol Regiment. Waar je later met trots aan terug kunt denken en er overspreken dat je er bij gediend hebt.
    Het hangt nu niet meer van het Regiment af (dus bd-ers en veteranen wakker worden kom in actie).

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie